Enric I. Canela

He tingut l’oportunitat d’assistir al lliurament del IX Premi d’Investigació Banc Sabadell. Em aquest cas, com ja havia indicat fa unes setmanes, ha recaigut en Salvador Aznar Benitach (veure IX Premi Banc Sabadell a la Recerca Biomèdica 2014). Salvador Aznar és l’investigador principal del laboratori “Cèl·lules Mare i Càncer” a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB). El premiat és una persona senzilla i didàctica.

El guanyador, va néixer a Canadà. És llicenciat en Bioquímica per la Universitat McGill a Mont-real, es va doctorar a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de la Universitat Autònoma de Madrid. Va estar per període de quatre anys com a investigador postdoctoral al London Research Institute, Cancer Research UK, el 2006 es va incorporar al Centre de Regulació Genòmica (CRG) com a ICREA júnior, i des de setembre de 2013 a l’IRB i com a professor d’ICREA.

El premi, dotat en 50.000 euros, li va lliurar Josep Oliu, president del Banc Sabadell. El jurat estava presidit per Carlos López-Otín, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Oviedo.

L’acte, celebrat al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, ha estat agradable, parlament curts, intensos i interessants. Un acte mesurat i ben organitzat. Ha estat seguit d’un sopar.

Com passa en aquests actes, he pogut saludar a molta gent, apreciable i a la que tinc afecte. Alguns feia molt que no veia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació