Enric I. Canela

Llegeixo que el Tribunal Suprem ha desestimat aquest dijous el recurs de cassació contra el Decret d’acreditació del català per al professorat del sistema universitari de Catalunya que va ser interposat per l’associació Convivència Cívica Catalana. El Decret, aprovat el 14 de setembre de 2010, regula el coneixement del català per part del professorat universitari a Catalunya. En la resolució, indica la Generalitat, l’alt tribunal considera que l’associació no està legitimada per interposar aquest recurs.

Diu el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, la sentència una vegada més avala la política lingüística de la Generalitat, una política que posa en valor la llengua pròpia i, en aquest cas, en l’àmbit de l’ensenyament universitari. Jo crec que no avala res. Tant de bo fos així. Senzillament, aquest grup d’enemics de Catalunya no estan legitimats per interposar recurs, cosa ben diferent.

La sentència del Tribunal Suprem imposa els costos del procés a Convivència Cívica Catalana. Aquesta és la segona resolució judicial que avala el Decret, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 2012. Una alegria, a veure si els arruïnen.

Tampoc és que serveixi de gaire aquest decret. A la pràctica no té gaire sentit. El tenim perquè toca,

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació