Enric I. Canela

Avui L’Econòmic publica “El suport públic és clau per gestar un sector tecnològic”. És el titular a una entrevista que li fan a Lluís Torner, el director de l’Institut de Ciències Fotòniques, IFCO. Com sempre brillant.

Crec que paga la pena dedicar uns minuts a llegir que contesta Torner a les diferents preguntes.

He escollit una pregunta i una resposta. Ho he fet perquè Torner diu el que vinc defensant, en contra de la tesis oficial, en relació a què sense un impuls públic no farem res. Potser si ho diu Torner, molt més influent que jo, la gent s’ho prendrà seriosament i deixarà de dir que ha de ser el sector privat el que faci la funció que li toca al sector públic. Diu:

Es podria retenir talent jove, que ara com ara marxa?
És un drama que no tinguem empreses que puguin absorbir els joves qualificats, que s’han de buscar la vida fora. És una fita col·lectiva que requereix l’impuls públic i el privat. Això lliga amb el que deia abans. Sóc molt crític amb les polítiques industrials del govern espanyol i, concretament, del CDTI. Arreu del món –incloent-hi els EUA i Israel, on hi ha moltes empreses tecnològiques–en algun moment hi va haver impuls públic potent. Silicon Valley es va aguantar durant molts anys amb diners públics.

Cal trencar mites. Llegiu!

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació