Enric I. Canela

Llegeixo Wert asegura que el modelo de financiación de las universidades es «insostenible». Diu la notícia que el ministre d’Educació sosté que cal un canvi en el plantejament econòmic perquè s’està atenent amb els mateixos recursos a un sistema el nombre d’alumnes creix exponencialment.

Un llegeix més i la notícia i veu que el ministre ha dit: De 2010 a 2013 hi ha hagut una reducció d’un 8% d’aquest grup d’edat, mentre que els estudiants universitaris només han caigut un 1%, de manera que la taxa d’accés a la universitat ha augmentat de forma sostinguda i notable.

La veritat és que hi ha dues opcions, que l’agència de notícies no hagi entès res o que Wert hagi dit una animalada.

Ha augmentat la taxa d’accés a la universitat o sigui la proporció de joves que hi van, però ha disminuït el nombre d’alumnes, un 1%, diu. Abans he llegit que diu que el nombre d’alumnes creix exponencialment. O sigui una disminució d’un 1% és un creixement exponencial, visca!

A sobre la caiguda d’ingressos de les universitats entre 2009 i 2013 ha estat de 1.328 milions (15%). El que és insostenible és la universitat amb el model de finançament actual.

La propera pel·lícula dels Germans Marx crec que la fan demà a migdia per una cadena pública.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació