Enric I. Canela

Ahir L’Obra Social “la Caixa” va lliurar 69 beques per cursar doctorats a universitats i centres de recerca de referència a l’Estat espanyol.

Hi ha 40 beques per a la primera convocatòria del Programa Internacional de Beques de Doctorat “la Caixa” – Severo Ochoa i 25 per al Programa de Doctorat en Universitats Espanyoles a estudiants espanyols. A més es van lliurar les 4 últimes beques de l’antic Programa Internacional de Doctorat en Biomedicina.

Les beques dels dos programes són de quatre anys de durada, i cadascuna està dotada amb 113.500 euros. Entre ambdues convocatòries, s’han rebut gairebé 1.500 sol·licituds.

Els becaris d’aquesta primera convocatòria, seleccionats entre 736 sol·licituds, són 16 homes i 9 dones de 13 províncies diferents, amb una edat mitjana de 24,9 anys, que faran el doctorat en 13 universitats diferents. Les que rebran més estudiants són la UPF, la Universitat Autònoma de Madrid, la UAB i la UPC. Les disciplines més sol·licitades entre els becaris són biologia, física, enginyeries, biomedicina i matemàtiques.

  • Institut de Recerca Biomèdica (IRB)
  • Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS)
  • Barcelona Graduate School of Economics (BGSE)
  • Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
  • Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares (CNIC)
  • Instituto de Ciencias Matemáticas (ICMAT)
  • Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas Carlos III (CNIO)
  • Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC)

En aquesta convocatòria s’han rebut 736 sol·licituds. Dels becaris seleccionats, 23 són espanyols i la resta estrangers: d’Alemanya, Portugal, Xina, Itàlia, Sèrbia, Índia, Mèxic, Perú, Romania i Rússia. Són 26 homes i 14 dones, amb una edat mitjana de 25,5 anys.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació