Enric I. Canela

L’altre dia vaig escriure El millor estudi d’Europa d’inserció laboral dels titulats universitaris. Allà deia que no havia pogut llegir el document. Ara ja estan els documents a la xarxa i he pogut llegir el que m’interessava més: La inserció laboral dels doctors de les universitats catalanes. És la tercera edició, la de 2014. Les anteriors foren el 2008 i el 2013.

Jo recomano que els que estigueu interessats en el doctorat el llegiu, francament bo. És un estudi, amb aquesta extensió, únic a Europa. La lectura acurada desfà alguns tòpics, però posa de manifest l’escàs reconeixement dels doctors a casa nostra en comparació amb el que passa al món. Tot i que ha augmentat el nombre de doctors que treballen en l’àmbit privat, és petit. Igualment, l’adequació a les feines de doctor és insuficient. Són feines, gairebé sempre, que requereixen formació universitària però no ser doctor.

La satisfacció quant a haver fet una tesi és raonablement elevada i la moria hi tornarien. Destaco que algunes de les coses que troben com a deficiències en la formació els doctors consultats, quan se’ls ofereix formar-se en aquests àmbits no mostren cap interès. Hi ha un desfasament entre necessitats reals i interès dels doctorands que caldrà solucionar.

Crec que puc treure algunes conclusions que si puc aplicar a la UB seran útils. Estic satisfet d’haver llegit aquest estudi.

Una resposta a “La inserció laboral dels doctors 2014”

  1. […] Fa uns dies, arran de la publicació de l’AQU Catalunya de l’estudi: La inserció laboral dels doctors de les universitats catalanes vaig publicar La inserció laboral dels doctors 2014. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació