Enric I. Canela

Anna Guillaumet ha publicat un article La universidad del futuro. Una senzilla, en el sentit més positiu, reflexió sobre els canvis que convenen a la universitat. Comenta la necessitat dels canvis a les aules. Fa l’article, entenc, conseqüència de la lectura del document #UPF2020 Dissenyar la universitat del futur. Bona reflexió.

Jo sóc dels que està poc convençut de la necessitat de gaire canvis en el model universitari. M’explicaré:

  • Crec que cal canviar el model de govern de les universitats
  • Crec que avui ja no podem parlar de sistema públic, sol, necessitem la combinació públic – privat.
  • Necessitem recursos, però retre comptes del que fem i explicar l’impacte que té la nostra feina a la societat.
  • Hem d’invertir en nous suports – eines docents

Mentre haguem de tenir professorat que no cobra ni el salari mínim interprofessional no paga la pena perdre el temps dins la universitat en reflexions inaplicables, posem els recursos, tractem a les persones dignament, si algú no funciona que no continuï, i aleshores moltes coses canviaran de cop. Si que els que estan fora han d’exigir millores.

Oxford, Cambridge, Imperial College, Harvard… no han canviat gaire els seus models pedagògics, senzillament tenen recursos i seleccionen els estudiants, no són llars d’acollida. Els que no tenen nivell no entren.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació