Enric I. Canela

Avui llegia una entrevista amb Federico Morán, secretari d’Universitats del govern espanyol. Una pregunta – resposta curiosa és:

Es revisarà la impossibilitat de convocar noves places de professorat fix, que ofega el creixement de la universitat?

-Creiem que el que la universitat necessita també en aquest sentit és flexibilitat per contractar el professorat que necessiti, tant per contractar com per acomiadar, segons les necessitats. La llei fixa que el 51% ha de ser funcionari. És una cosa que es podria canviar també per llei i que fos per contractes laborals. En molts països ja funcionen així.

No contesta, ja que el problema no és el que diu, és que no podem contractar ni fix ni temporal.

A banda d’això, Federico Morán passa revista a molts temes: finançament, graus, ocupabilitat dels graduats… En el replantejament de les carreres de poca demanda, el que cal fer és tenir un model de finançament que tingui en compte indicadors d’entrada i titulació. Aviat s’acabaria el problema.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació