Enric I. Canela

Entre els “morts” del govern del Partit Popular cal destacar El Programa Juan de la Cierva. El Blog de l’Observatori de la Recerca, de l’IEC, publica El Programa Juan de la Cierva s’extingeix amb un descens del nombre i de l’import dels ajuts.

Com expliquen, el programa ha facilitat la contractació temporal d’investigadors doctors novells per part d’organismes d’investigació o centres d’R+D. Un cop avaluats, els candidats seleccionats rebien un contracte de 3 anys cofinançat pel govern espanyol i la institució receptora.

Ara el programa s’ha extingit per transformar-se en 2 noves actuacions consecutives de 2 anys de durada cada una: els ajuts per a contractes per a la formació postdoctoral i els ajuts per a la incorporació de joves doctors. A més, el finançament estatal anual per investigador ha baixat progressivament, de 33.660 euros (convocatòries 2008-2010) a 28.800 euros (convocatòria 2012) i 25.000 euros (primera convocatòria 2013 dels nous contractes de formació postdoctoral).

Podeu aprofundir la notícia mirant l’article que us referencio i els seus enllaços. De totes formes una dada interessant és que Catalunya és la més perjudicada perquè era la màxima receptora.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació