Enric I. Canela

Llegia que el rector, Iñaki Goirizelai, ha dit que la UPV / EHU sempre ha estat partidària dels graus de tres anys i els màsters de dos, tal com succeeix en la majoria de països europeus, però a Espanya es va decidir que els graus tinguessin una extensió de quatre anys i els màsters d’un o dos anys amb motiu de l’adaptació a l’EEES.

Un apunt: Jo no recordo que el bon amic Ignacio Pérez Iglesias, aleshores rector de la UPV / EHU, votés en contra. Ho dic jo que si vaig votar en contra. Els rectors, entre els que compto als catalans, van estar d’acord, uns amb més il·lusió i altres amb menys, amb aquest desastre.

El rector de la Universitat del País Basc ha dit això quan ha criticat que el Ministeri d’Educació ofereixi ara la possibilitat d’implantar graus de tres anys quan encara no s’han avaluat els resultats de les noves titulacions de quatre anys, que van sorgir de l’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior.

Diu que en fer propostes, cal mesurar les conseqüències i el merder impressionant de gestió que suposa dur-les a la pràctica.

Algú creu que el ministre Wert pensa alguna cosa amb fonament quan fa propostes? Suposo que per Nadal hi haurà un altre ministre, encara que segurament haurà tirat endavant algun decret, en un parell de setmanes pot fer moltes coses.

Dit tot això, jo faria un decret que digues que els graus poden tenir entre 180 i 300 crèdits, permetria, com passa amb algunes carreres com Farmàcia o Medicina, que el títol ja fos de màster. No sé si ens acostaríem gaire a Europa, al regne Unit sí, però demostraríem no ser rucs per deixar-nos portar per modes de tots cafè.

2 respostes a “Graus entre 180 i 300 crèdits”

  1. […] havia parlat de la durada dels graus (veure Graus entre 180 i 300 crèdits, Estic pensant en fer un màster per tractar la durada dels graus i La convivència de graus de […]

  2. […] sigui immediata i completa amb graus entre 180 i 300 crèdits a voluntat de la universitat (veure Graus entre 180 i 300 crèdits). Naturalment jo no veig diferència entre grau i màster en el preu per a un estudiant del país. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació