Enric I. Canela

Llegia que el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, es reuneix demà amb els rectors per tractar la reforma universitària en què s’està treballant, entre d’altres, en el decret de creació de centre, en el d’acreditació dels professors i en el de la durada dels graus (permetre a les universitats que ofereixin graus de 3 anys més dos anys de màster en lloc de l’actual model de 4 més 1).

L’altre dia ja vaig comentar el que havia transcendit sobre el decret de creació de centres (veure Facilitats per crear universitats), no havia dit res del d’acreditació del professorat. Sembla, segons la secretària d’Estat d’Educació, FP i Universitats, Montserrat Gomendio, la nova acreditació que es prepara per al professorat universitari es basarà en un model qualitatiu i més equiparable internacionalment i es deixarà de banda el model molt quantitatiu de mèrits i d’anar sumant punts. Diu, però, que això no obstant, tant la docència com la recerca seguiran tenint més pes que cap altra variable a l’hora d’avaluar als candidats i tindrà menys valor la gestió universitària i més l’experiència professional, però totes dues amb menys pes que la docència.

També havia parlat de la durada dels graus (veure Graus entre 180 i 300 crèdits, Estic pensant en fer un màster per tractar la durada dels graus i La convivència de graus de tres i quatre anys, per citar les més recents). Com ja deia, alguns rectors creuen que el canvi podria resultar molt confús per a les universitats i la societat en general en un moment en què encara conviuen les titulacions de cinc anys del sistema pre-Bolonya amb el nou de quatre anys.

Jo penso que si no ho volen, que no l’apliquin, però no posin pegues al decret. Per una cosa que fa bé, en Wert! Penso que els rectors són excessivament conservadors. Llegeixo: els rectors asseguren que el sistema actual, que comença a mostrar certa solidesa i que en aquest moment no mostra seriosos problemes, podria veure seriosament danyat. Que Déu ens agafi confessats! Abans dèiem que la Universitat tenia uns ritmes vaticans, però ara corre més el Vaticà.

Una resposta a “El Vaticà es reformarà abans que les universitats espanyoles”

  1. […] una estona escrivia El Vaticà es reformarà abans que les universitats espanyoles. Criticava que els rectors frenessin al ministre Wert. Ara llegeixo que els consells socials, entre […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació