Enric I. Canela

Fa una estona escrivia El Vaticà es reformarà abans que les universitats espanyoles. Criticava que els rectors frenessin al ministre Wert. Ara llegeixo que els consells socials, entre els que hi ha majoritàriament que del món de l’empresa, ha estirat les orelles del ministre per plantejar una reforma universitària insuficient.

Diu que membres de la Conferència de Consells Social d’Universitats com Manuel Pizarro (expresident d’Endesa), Antonio Abril (secretari general d’Inditex) o Julio Revilla (fundador del Consorci del Jabugo) han manifestat que el ministre d’Educació està fent un necessari treball d’actualització normativa, però també li han reclamat valentia perquè els canvis s’insereixin en el marc d’un plantejament general més ampli i ambiciós, que consisteix a impulsar la reforma estructural profunda que el sistema universitari espanyol està exigint.

La Conferència no està d’acord amb què Wert no hagi fet cas l’informe que va encarregar a una comissió d’experts i hagi aparcat la reforma del sistema de govern de les universitats i del finançament. S’han de què no s’avanci en el seu sistema de governança, o en el model de finançament, o en el retiment de comptes, o en la transparència, o en la representació de la societat en els seus òrgans de govern, o en tenir un sistema més obert.

Han lliurat al ministre un Pla B: Una segona alternativa al model actual que possibiliti que universitats i comunitats autònomes que vulguin millorar el sistema de govern puguin fer-ho d’acord amb la llei. La idea és que cada centre pugui triar el model de govern que desitgi jo bé deixar el que està ara o bé poder canviar-lo.

Al ministre li ha semblat bé, se l’ha quedat i ha dit que es tornaran a veure a la tornada d’estiu. Possiblement ja no serà ministre.

2 respostes a “Els consells socials es queixen a Wert per no reformar la universitat”

  1. […] he fet diferents comentaris. Els darrers a Els consells socials es queixen a Wert per no reformar la universitat i El Vaticà es reformarà abans que les universitats espanyoles. El diari El país publica una […]

  2. […] Avui hi ha la reunió de la Conferencia General de Política Universitària. El ministre Wert, després d’haver parlat amb els rectors (veure Wert accepta allargar el termini per opinar sobre els decrets de reforma) i els consells socials (veure Els consells socials es queixen a Wert per no reformar la universitat). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació