Enric I. Canela

El grup d’experts de la Comissió Europea ha lliurat al ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, les conclusions de l’informe que analitza la situació de l’R + D + I espanyola (resum en anglèsresum en espanyol), el denominat European Research Area Committee (ERAC) peer review.

Recullo els titulars dels 10 punts que desenvolupa el resum. No he estat capaç de trobar el document complet.

 1. El sistema espanyol de Recerca i Innovació necessita incrementar els recursos disponibles, tot i que aquest augment ha d’anar associat a reformes estructurals que permetin un ús més eficient i eficaç de la inversió pública. Això assegurarà una recuperació més ràpida i sostenible de l’economia espanyola. Aquests recursos addicionals han de ser utilitzats exclusivament per incentivar les reformes.
 2. Els recursos humans són el problema més apressant del Sistema i cal actuar amb caràcter immediat.
 3. La reforma institucional és fonamental.
 4. Els organismes de recerca i les universitats han d’estar subjectes a un sistema d’avaluació que determini l’assignació de recursos tant directa com indirecta. Cal també incrementar la proporció de fons competitius.
 5. Un model d’innovació eficaç requereix un nou nivell de coordinació entre els agents, el que inclou la creació de consorcis nacionals denominats Àmbits Estratègics d’Innovació (Strategic Innovation Arenas).
 6. La necessitat d’incloure un nombre major d’agents empresarials en el Sistema és fonamental.
 7. Un mercat i una cultura per a la innovació.
 8. Necessitat de comptar amb una agència independent per implementar una part de les reformes proposades.
 9. Incentivar sinergies regionals de suport al sector privat i a la creació d’empreses.
 10. Seguiment eficaç i avaluació per donar suport a una política basada en l’evidència.

Estic segur que alguns dels punts, si no tots els teníeu clars. Sembla que ERAC fitxarà a Cristóbal Montoro i el nomenaran patró de la ciència.

Una resposta a “Nomenaran Cristóbal Montoro patró de la ciència.”

 1. […] A final de juliol vaig tenir l’oportunitat d’escriure que el grup d’experts de la Comissió Europea ha lliurat al ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, les conclusions de l’informe que analitza la situació de l’R+D+I espanyola (resum en anglès – resum en espanyol), el denominat European Research Area Committee (ERAC) peer review (veure Nomenaran Cristóbal Montoro patró de la ciència). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació