Enric I. Canela

Maite Gutiérrez escriu: Universitat digital per a tots. Bon article. Les frases destacades són: Rectors de 33 països reivindiquen estudis on line per democratitzar l’educació superior. Al 2025 hi haurà 80 milions de persones més que accediran a l’educació superior. Cal crear 3 universitats a la setmana per a 40.000 alumnes durant dotze anys. No es tracta que la universitat tanqui la porta, sinó que ofereixi més opcions. La UB obrirà al mes de setembre la seva oferta de títols oficials on line. M’agrada que expliqui el projecte de la UB amb Planeta (UNIBA – Centre Universitari Universitat de Barcelona).

L’article ens parla de Miriada X una plataforma d’oferta de cursos massius oberts en línia (MOOC – Massive Open Online Courses), creada per Universia i Telefónica. Ambdues amb interessos a Amèrica Llatina (veure el meu article El futur dels cursos massius oberts en línia).

Crec que cal una profunda reflexió sobre com s’ha d’oferir la formació universitària. La meva opinió és que el camí no passa pels MOOC i que la plataforma Miriada X no resistirà si l’oferta és gratuïta. Amb aquesta plataforma no formarem ningú. Tinc idees, però mai no les podré aplicar…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació