Erasmus Iberoamericà


Enric I. Canela

La secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan (i 2), ha anunciat la seva intenció de traslladar a la Cimera de Caps d’Estat i de Govern, que se celebrarà a Veracruz al desembre, la necessitat de reunir 90 milions d’euros per impulsar un programa de mobilitat per a estudiants, professors i investigadors que una acadèmicament les dues ribes de l’Atlàntic.

La titular de la SEGIB va assenyalar que dos terços dels estudiants universitaris d’Amèrica Llatina són la primera generació de les seves famílies que accedeixen a l’educació superior. En aquest sentit, ha subratllat que l’extensió de l’accés a l’educació universitària és clau per reduir les desigualtats socials a la regió.

Creu que seria ideal començar el 2015 o 2016 amb 25.000 mobilitats d’estudiants, tipus el que passa a Europa i que ha estat tan reeixit, però cal aconseguir els recursos. A 25.000 beques anuals, s’acumularien 125 mil beques en cinc anys, però l’ideal seria que hi hagués una certa acceleració per assolir les 200.000 el 2020. La beca finançaria estades de sis mesos i cadascuna d’elles estaria dotada amb entre 3.000 i 4.000 dòlars, però només podrien accedir-hi alumnes amb bon expedient.

Així mateix, l’objectiu seria també integrar iniciatives com la de Banco Santander, que en els últims quatre anys ha finançat l’estada en altres països iberoamericans de 10.000 estudiants de grau de 378 universitats de la regió i 2.000 joves professors i investigadors, segons va recordar ahir Emilio Botín, president de l’entitat financera.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació