Enric I. Canela

Manuel López, rector de la Universitat de Saragossa i president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), des de Rio de Janeiro a la Trobada d’Universia (veure Els rectors rumb a Rio) ha enviat un missatge al ministre Wert.

Li ha exigit que posi fi a les retallades a la Universitat. Si l’economia va tan bé com defensa el govern espanyol, el ministre d’Educació ha de donar un gir a les seves mesures i alleujar la pressió sobre el sistema universitari. Ha de donar un gir de manera raonada i positiva i canviar el perfil de les actuacions sobre la Universitat.

López va demanar al ministre uns perfils més positius i de convicció que la Universitat és necessària per al desenvolupament econòmic i social que tots volen que es reiniciï a Espanya.

López va alertar que amb vista al nou curs hi ha una sensació generalitzada, per part dels rectors, que el pròxim curs es planteja amb més dificultat que els cursos anteriors o simplement en la mateixa línia de continuïtat de dificultat creixent que fins ara han tingut les universitats.

Els rectors no troben motius objectius que portin a ser optimista sobre el canvi de les actuacions o en l’ambient en què es trobaran les universitats el proper any.

Sobre la reforma universitària que ha plantejat el Ministeri d’Educació, López ha considerat que probablement són actuacions oportunes i que estan ben plantejades, però va alertar que amb més temps i treball conjunt s’hauria avançat més. Diu que és una reforma precipitada i intentar resoldre les qüestions de manera precipitada sempre porta cert risc.

Bé, no ho diu Manuel López, ho dic jo: Res no passarà. La legislatura Wert s’ha acabat, potser s’aprovi algun decret, que no s’aplicarà i tal dia farà un any. El govern del Partit Popular ja poc li queda en aquest àmbit. Ministre nou ben aviat, eleccions municipals i poc després les eleccions generals espanyoles.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació