Enric I. Canela

Bé pel Govern! Llegia que el Govern ha aprovat una subvenció a la fundació privada Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa de 531.000 euros amb la finalitat d’impulsar i divulgar la recerca mèdica en l’àmbit de les ciències de la salut i l’epidemiologia i específicament en el camp de la síndrome de la immunodeficiència humana adquirida (sida). Amb aquesta subvenció, el Govern col·labora amb les despeses de funcionament d’aquesta institució, ubicada a l’Hospital Germans Trias i Pujol, de Badalona.

IrsiCaixa, creat el 1995 amb el suport de la Fundació “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, és un institut de referència internacional que té com a objectiu contribuir a millorar els coneixements i els tractaments de la infecció per la sida amb l’objectiu d’eradicar aquesta patologia. Irsicaixa realitza recerca bàsica per comprendre millor els mecanismes d’infecció i poder desenvolupar noves teràpies i vacunes. Paral·lelament, la institució participa en estudis clínics per tal d’avaluar noves estratègies terapèutiques i cooperar amb altres països amb la lluita contra aquesta pandèmia mundial.

Irsicaixa forma part del sistema de centres CERCA, organismes independents participats per la Generalitat de Catalunya, que tenen per objecte principal la investigació científica d’excel·lència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació