Enric I. Canela

Fa un parell d’anys vaig parlat de l’Observatori IUNE (veure Un nou observatori per classificar les universitats). És una eina que permet conèixer els resultats més significatius de l’activitat científica de les universitats espanyoles públiques i privades. Ara tenim l’edició 2014. L’he “retrobat” gràcies a Catalunya Vanguardista que fa una bona anàlisi.

Com és lògic, atès altres resultats, es pot constatar que la UB està al capdamunt en la majoria dels indicadors de volum, tot i no ser la universitat més gran de l’Estat, i molt ben posicionada quan es tracta d’indicadors relatius, especialment si tenim en compte els darrers anys (aquest observatori fa mitjanes de sis anys).

No són bons els indicadors relatius a transferència tecnològica on destaquen les universitats amb component politècnic. Especialment dolents els indicadors de la UB de creació d’empreses.

En general les universitats catalanes estan magníficament situades.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació