Enric I. Canela

Joan B. Casas és el degà del Col·legi d’Economistes des del 2008. Diu que cal assumir que una part important de població que treballava en feines de poca qualificació i ara està a l’atur seguirà així un temps. Creu que, dels 600.000 aturats que hi ha actualment a Catalunya, aproximadament uns 250.000 aturats estarien en aquesta situació. És a dir, una mica més del 40% dels aturats que hi ha ara, tot i que és una xifra que hem d’agafar amb prudència. Costarà molt que el sistema trobi una feina per a ells, ja sigui per la qualificació o per la falta d’experiència laboral… Si reaparegués una bombolla la cosa podria canviar, però aquesta és la hipòtesi raonable amb la situació que tenim avui dia.

Els que no siguin capaços de reunir els requeriments mínims no s’hi podran incorporar.

Jo em pregunto si els que som en determinats llocs, govern de la UB, per exemple, podem pensar algunes coses per ajudar a pal·liar aquest problema. Podem nosaltres generar fer la formació per alguna gent? Crec que sí. No es tracta d’ensenyar a fer servir un PC, cal anar més enllà. Ens hi podem?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació