Enric I. Canela

Ja he parlat d’ella (veure L’estat emprenedor i Els tòpics de la innovació). Mariana Mazzucato, professora a SPRU de la Universitat de Sussex i autora de The Entrepreneurial State: debunking private vs. public sector myth, comenta el llibre a The Economist. L’article és Startup myths and obsessions.

Una magnífica explicació de com funcionen, o no, els sistemes d’innovació.

Diu: El que necessitem si volem evitar l'”estancament secular” tan temut -no són moltes noves PIME -o una obsessió amb el finançament de les PIME, sinó un ecosistema d’innovació en el qual aquestes noves empreses es facin rellevants a través d’una interacció dinàmica d’inversions públiques i privades.

L’article ens parla dels Fraunhofer Institutes alemanys i els contraposa als Catapult centres britànics. També explica que no ens hem d’obsessionar amb les empreses Start-up ni amb les PIME. La innovació no és això.

Un article que he conegut gràcies al Twitter de Xavier Ferràs. No el puc resumir, cal llegir-lo. Seria bo que també el llegissin, això i el llibre, els polítics que tenen responsabilitats en aquests camps. Potser ho llegiran, però les idees no quallaran prou per arribar al pressupost. Potser una pinzellada, però ja se sap que un nen de dos anys fent força no mou una pedra de 50 quilograms.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació