Enric I. Canela

Ja ha sortit el 2014 Academic Ranking of World Universities (ARWU), conegut popularment com a Rànquing de Xangai. L’he vist quan m’he aixecat i he fet el corresponent tuït.

Aquesta vegada la UB es torna a situar entre les 200 millors del món, concretament entre la 151 i la 200.

Algunes notícies al respecte són:

Sorprenentment algunes notícies diuen que “És la primera vegada que una universitat espanyola se situa en aquesta posició”. No és cert, des del 2003, que es publica aquest rànquing, la UB no ha estat entre les 200 millors els anys 2004, 2010, 2011, 2012 i 2013. Al meu tuït, ben d’hora, jo ja deia “La UB torna a situar-se entre les 200 millors universitats al rànquing ARWU (Xangai)“.

Podeu veure tota la informació d’aquest rànquing relativa a la UB aquí.

Cal destacar que l’Estat espanyol situa 12 universitats entre les 500 del rànquing. En conjunt, un desastre monumental, com sempre.

De les dotze, quatre són catalanes i dos del País Valencià. Notar que si un mira els detalls veu que les catalanes milloren, mentre que altres no.

Cal mirar les dades amb molt de detall. Si em pregunteu, estic content perquè aquesta posició ens ajuda en algunes coses, però no prou perquè això és millorable. Molt per poc deixin de posar-nos impediments, uns i altres. Els econòmics els entenc, els polítics no.

3 respostes a “La UB torna a situar-se entre les 200 millors universitats al rànquing ARWU – Xangai”

  1. […] notícia de l’aparició del rànquing ARWU és de fa dos dies (veure La UB torna a situar-se entre les 200 millors universitats al rànquing ARWU – Xangai), però les repercussions continuen. A mi em fascina veure com tant periodista critica la situació […]

  2. […] of World Universities (ARWU), conegut popularment com a Rànquing de Xangai. Ho he fet ja (veure La UB torna a situar-se entre les 200 millors universitats al rànquing ARWU – Xangai i Les universitats ens mantenim malgrat les lleis i la manca de diners), però continua donant […]

  3. […] universitats de l’Estat. Recordeu que publicava a l’agost una entrada sobre el tema(La UB torna a situar-se entre les 200 millors universitats al rànquing ARWU – Xangai). A la taula es pot veure que la UB, la primera, esta entre les 151-200, però calculant els punts […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació