Enric I. Canela

Jo crec que les comunitats autònomes, en general, no acaben d’entendre que han de fer amb les competències, poques, que tenen. En la creació d’universitats públiques i reconeixement d’universitats privades en tenen moltes.

Ara resulta que les comunitats autònomes demanen posar límit a les universitats en línia. La directora general d’Universitats del Govern d’Astúries (PSOE), Miriam Castro, diu que per portar el rètol d’universitat ha d’haver exigències que garanteixin que això no és un mercat de títols. Jo no hi veig problema. Hi ha una sèrie de condicionants que poden posar les comunitats autònomes.

L’únic problema que hi amb les universitats no presencials és que poden operar en diferents comunitats autònomes. Aquest tema si s’ha de discutir a fons. També, però, un habitant d’una comunitat autònoma es pot matricular presencialment en una altra privada i no passa res. També hi ha franquícies legals d’universitats estrangeres…

Algunes universitats paguen investigadors que ni veuen per tal que signin amb el nom de la universitat i així les fan pujar en els rànquings.

El que cal és una gran transparència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació