Enric I. Canela

He llegit un llarg article sobre els rànquings universitaris. És un article de Richard Holmes que es titula U-Multirank – A university ranking evaluation. Normalment publica a University Ranking Watch. Un bloc britànic sobre rànquings.

L’article fa una anàlisi històrica dels rànquings i una certa crítica.

El rànquing europeu U-Multirank no surt massa ben parat. Particularment li dono la raó. A hores d’ara no val res. Jo crec que no necessàriament s’han de treure quan són perfectes, però entre poc i massa. Potser algun dia arribi a ser un rànquing acceptable, però de moment sembla que ha servit per donar diners a alguns grups “fabricants de rànquings”.

3 respostes a “L’U-Multirank no m’agrada gens”

  1. a 14 set. 2014 a les 9:36 Josep

    El model és molt bonic des d’un punt de vista teòric, però a la pràctica no funciona. Hi ha excessius paràmetres qualitatius que, si bé poden ser comparables a escala nacional, perden força interpretativa a nivell internacional.

  2. a 14 set. 2014 a les 7:46 Enric I. Canela

    Josep,
    És una autèntica desgràcia. Com diu l’article, segueixen manant els tres grans rànquings. Em sap greu que es destinin diners a negocis d’escàs interès.

  3. […] el setembre passat U-Multirank – A university ranking evaluation (ja en vaig fer referència a L’U-Multirank no m’agrada gens). Deia aleshores que aquest rànquing europeu U-Multirank no en surt massa ben […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació