Enric I. Canela

Llegia un article de Materia que es titula El CSIC pierde 1.100 empleados en un solo año, la mayoría investigadores jóvenes. Des del 2011 s’han perdut 4.000 treballadors. La part més important dels 1.100 perduts aquest darrer any són investigadors (800).

La taxa de reposició que va marcar el “mecenes de la recerca” Cristóbal Montoro, ha destruït el CSIC, expulsant els joves investigadors. Igual ha fet en altres llocs encara que els nombres absoluts siguin menors. Les plantilles són velles. En recerca no han d’haver persones que la facin, ha d’haver una proporció de joves, menys joves i grans. Per entendre això cal tenir un cert nivell intel·lectual que sembla que no arriba a determinats sectors de la política.

Les universitats estem patint, també, d’aquesta “brillant” política que permetrà que l’Estat espanyol mantingui un nivell de recerca superior al que tenen a la majoria dels planetes del sistema solar. Espanya supera la recerca que fan a Mart, Júpiter, Saturn i fins i tot a Venus. S’espera una exposició del ministre competent en la matèria (és un dir) al Congrés dels Diputats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació