Enric I. Canela

Llegia que la Secretaria d’Universitats i Recerca ha obert una investigació per aclarir si la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha incomplert la nova normativa per admetre alumnes en la facultat de Magisteri. La mesura s’ha pres arran de la protesta de degans de les facultats d’Educació d’algunes universitats públiques i de professors, que asseguren que aquesta universitat privada ha estat admetent estudiants que no tenen els requisits necessaris en el nivell de llengües, segons afirmen els denunciants.

Aquest any totes les universitats públiques i privades de Catalunya van acordar amb el Govern que exigirien requisits extra als alumnes que volguessin estudiar Educació primària i Educació infantil. Tots els estudiants de batxillerat o FP de grau superior han de tenir una mitjana de cinc punts en els exàmens de castellà i català de selectivitat, en cas contrari no poden entrar a Magisteri.

Diu que la Generalitat podria anul·lar les matrícules, la UIC diu que no ho havien entès i que pensaven que no els afectava.

Mireu, no sí és un malentès o no, és una vergonya. Estem discutint si la formació és bona, si hi ha fracàs escolar, si els valors, etc. i després deixem que estudiï per a ser mestre, professió enormement important, una persona que no sap ni escriure. Ara tots entusiasmats perquè es demana que tinguin un cinc, brillant. H reitero, vergonyós. I això no és culpa de Madrid.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació