Ara 3+2 i també 4+1


Enric I. Canela

Sembla que Govern i universitats estan d’acord en fer un sistema universitari de graus de 3 anys i màsters de 2 anys. Com s’havia de preveure, la posició antiga de les universitats, s’accepta moure’s en aquest sentit (3+2). Suposo que deu ser un pacte vaticà. Les universitats són conservadores i moltes posaran el fre (i s’equivocaran). El curs 2015-2016, si és legalment possible, s’han de començar graus de 3 anys i ofertes de màster que es puguin fer en 1 curs o en 2 cursos. Jo m’hi posaria ara mateix per estar a punt quan s’aprovi el model.

El Govern i les universitats també han de lluitar per aconseguir que els graus de 5 anys siguin possibles. Flexibilitat, flexibilitat i flexibilitat.

Els estudiants tenen por que això encareixi els estudis. Estarien d’acord amb el model, però no en pagar tres anys a preu de grau i dos a preu de màster. Jo tampoc. Caldria baixar preus i no intentar competir amb Harvard (en preus).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació