Enric I. Canela

Ahir el Consell Executiu va aprovar destinar 8,7 milions d’euros a impulsar l’activitat d’R+D dels 6 Centres Tecnològics Avançats de Catalunya, que formen part de l’anomenada xarxa TECNIO, dedicada a la investigació industrial i la transferència tecnològica. A través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, el Govern de la Generalitat donarà suport als plans d’actuació d’aquests centres, com a mecanisme per impulsar i millorar la competitivitat del teixit empresarial català.

Els beneficiaris d’aquest suport són ASCAMM; Barcelona Digital Centre Tecnològic; Barcelona Media; CETEMMSA; CTM Centre Tecnològic, i Leitat. L’activitat d’aquests centres, que treballen per a un ampli ventall de sectors industrials, se centra a fomentar projectes de recerca industrial que generen tecnologia diferencial. Es tracta d’un tipus de tecnologia que les empreses catalanes incorporen a través de contractes, llicència de patents o creació de noves empreses de base tecnològica.

L’impuls a l’activitat de recerca i desenvolupament s’emmarca en el procés d’integració dels 6 centres, que es concretarà en un període de 3 anys en un únic centre tecnològic de referència a Catalunya. Aquesta actuació està prevista en l’Acord pel Diàleg Social Permanent aprovat el mes de març passat.

L’any 2013, els Centres Tecnològics Avançats van treballar amb prop de 2.000 empreses i van generar uns ingressos de 50,6 milions d’euros. Compten amb més de 700 treballadors.

Podeu llegir una mica més.

La Vanguardia analitza el tema. Els 8,7 milions arribaran si els centres es fusionen. La meva opinió és que alguns d’aquests centres podrien unir-se nominalment, però que poc a poc i bona lletra. No sigui que matem la bona feina de Leitat, per exemple. El Govern s’ha fixat, diu La Vanguardia, en el model basc. Allà han facturat 200 milions d’euros. La translació a Catalunya seria d’una facturació de 600 milions d’euros davant dels 50 actuals.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació