Enric I. Canela

Aquesta setmana L’Econòmic m’ha publicat un article, com cada quatre setmanes amb el parèntesi de l’agost. Es tracta de La recerca, vital per al futur. En aquest article valoro la feina que es fa, que fem, en recerca a Catalunya, critico el cofoisme absurd i, especialment, em lamento de la manca de política en aplicació d’aquesta recerca, la manca de política d’innovació, inversió i continuïtat.

La meva opinió és que el Govern ha treballat bé, en els darrers anys, en crear algunes estructures de recerca que han tingut continuïtat. El mateix no ha succeït en les etapes següents, innovació i desenvolupament. No hi ha hagut cap política de valorització d’aquesta recerca ni de foment de la innovació. Mai cap govern català no ha fet res en aquest camp que tingués continuïtat. Un intent, mancat de temps, de fer política d’innovació, el va protagonitzar conseller Huguet confiant en Xavier Ferràs però no va anar acompanyat de la creació de les mínimes estructures que connectessin en la recerca. El projecte estava inacabat quan Ferràs va marxar, tampoc disposava de prou recursos (ell ho explicaria millor, jo parlo de referències). Els departaments responsables d’indústria i innovació, empresa, etc., es diguessin com es diguessin, no han entès mai que l’economia havia de connectar amb el coneixement. Veurem si algun dia ho veuen i si no ho veuen gaire, és igual, que confiïn en algú que ho vegi.

Sense política de l’administració, inversió, modesta si es vol, i continuïtat, de llarga durada, no hi haurà inversió privada. Pensar el contrari és com creure en els reis mags.

2 respostes a “Sense inversió pública no hi haurà innovació”

  1. […] La recerca, vital per al futur. En vaig fer difusió al meu bloc amb l’entrada Sense inversió pública no hi haurà innovació. Un gran encert citar a Xavier Ferràs perquè això a donat lloc a què ell hagi publicat un […]

  2. […] septiembre, 2014 Hoy Enric Canela me ha citado en su blog, haciendo referencia a las políticas de innovación en Catalunya y a la necesidad de un sólido […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació