Enric I. Canela

Llegia a Sin Permiso un article de Vera Sacristán, professora de matemàtiques de la UPC un article que és pregunta si és equitatiu l’accés a la universitat. Jo ja responc al títol, no. No és equitatiu.

Ara anem a la seva argumentació, que podeu llegir. El primer que diu és que el nombre de joves que s’han inscrit és inferior i proporcionalment inferior a la caiguda que correspon per població. No he mirat les dades però suposo que és correcte. En tot cas una variació en les dades no alteraria massa les conclusions.

Toca el punt clau: “el cost d’oportunitat”. I el preu està afectant a la demanda. També explica que les diplomatures han desaparegut i ara tenim graus de quatre anys.

Recordo quan estava al Consell de Coordinació Universitària i es discutien aquests temes. Alguns argumentàvem ja això. Després es van prendre decisions errònies amb l’homogeneïtzació dels estudis a quatre anys, error històric, i han vingut governs que no han tingut diners i han volgut compensar aquesta mancança amb matrícules altes. Costarà recuperar-se

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació