Enric I. Canela

Llegia que l’informe de la Sindicatura de Comptes (Informe i Nota de premsa) fet a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) considera inadequat el pagament de retribucions per objectius a 258 persones durant l’exercici del 2012. El valor de les remuneracions fou d’1,30 milions d’euros.

Diu que algunes de les quals ocupaven llocs de treball que reunien les característiques per ser considerats de personal directiu. L’article 30 de la Llei de pressupostos de la Generalitat per al 2012 prohibeix el reconeixement de retribucions per objectius al personal directiu.

Apunta que en relació amb les retribucions del personal, els exercicis 2010 i 2011 la FUOC no va aplicar les mesures de reduccions retributives que li corresponien per ser una fundació amb participació majoritària de la Generalitat. Això fa que les retribucions dels treballadors de la FUOC dels exercicis 2010, 2011 i 2012 fossin superiors a les que correspondrien.

L’exercici 2012 la FUOC va contractar personal per cobrir baixes, fet que incompleix l’Acord de Govern del 28 de febrer del 2012 sobre contenció de plantilles i limitacions als nomenaments i contractacions de personal temporal en l’exercici 2012.

Troba anomalies però al meu parer no són massa greus. Resumiria dient que s’ha comportat més com una entitat privada del que la llei li permet.

Després he vist una notícia del diari El País (La UOC abonó a directivos pagas extra e incentivos prohibides).

2 respostes a “La Sindicatura de Comptes troba algunes anomalies en la gestió de la UOC”

 1. a 03 oct. 2014 a les 7:23 Joan-Maria Almirall Soto

  Benvolgut Enric, sóc un seguidor habitual del teu blog que considero molt interessant per totes les novetats sobre el món de la recerca i les universitats que tan didàcticament expliques.

  M’ha sorprès que consideris poc greus els fets que es descruiuen a l’informe de la FUOC. A tu et sembla bé, per exemple, que el 2012 professors com tu i jo no cobressim una paga extra i els de la Fuoc sí? Trobes lògic que la rectora de la FUOC cobrés un 40 per cent més que la resta de rectors? Trobes lògic que a la UB no es poguessin renovar contractes i la FUOC augmentés la plantilla?

  Em pregunto que hauria de dir l’informe perquè ho consideressis greu!!!

  Una abraçada i perdona su t’han molestat els meus comentaris.

 2. a 04 oct. 2014 a les 5:52 Enric I. Canela

  Benvolgut Joan-Maria,
  Per endavant, no mem molesten gens, agraït.
  Les he considerat poc greus perquè així ho fa la Sindicatura. De fet no són professors com nosaltres, així ho entenc. La FOUC va posar aquest sou per poder contractar lliurament. Sí, crec que la lliure contractació de rectors és bona i el lliure sou també. El Patronat decideix quan cobra el rector/a. Això no és greu, ni tan sols és una falta. Ho descriu però no ho diu a les conclusions.
  També els estudiants paguen diferent. La UOC no és legalment una universitat pública i allò que faci d’acord a la llei em semblarà bé tot i que no necessàriament estaré políticament d’acord.
  Cal mirar amb detall les conclusions i recomanacions, allà és on estan els problemes segons la sindicatura, i després les al·legacions de la UOC.
  Ja dic, no és una qüestió d’opinió, és de legalitat. Si els pagaments són reaalment incorrectes, s’han de tornar.
  Records

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació