Enric I. Canela

Llegia que una de les conclusions de les jornades celebrades per l’associació Joves Investigadors – Precaris entorn de la carrera investigadora va ser reclamar un accés més just als llocs de treball a la universitat, contra certes pràctiques injustes de contractació. Conclouen que la necessitat d’un relleu generacional a la universitat és fonamental per deixar espai a joves preparats i motivats.

Els ponents subratllen la falta i la necessitat d’una carrera investigadora digna, ja que els joves científics no tenen una adequada estabilitat laboral que permeti el seu desenvolupament personal, professional i les seves possibilitats d’investigació autònoma.

El que demanen és absolutament imprescindible per a un futur decent de la ciència al país. En aquest cas parlaven al País Valencià, però el problema també el tenim al Principat.

Espanya no entén absolutament res de ciència i malauradament ens està determinant amb les seves normes absurdes. Unamuno ho deia. Res no ha canviat des d’aleshores. Hi ha hagut moments, però no continuïtat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació