- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Jornades per la ciència oberta

Enric I. Canela

La UB i la Universitat Complutense de Madrid organitzen dues jornades adreçades als investigadors sobre accés obert a la producció científica i a les dades d’investigació, en el marc del projecte FOSTER (Facilitate Open Science Training for European Research) [2]. Aquestes jornades se celebraran a Barcelona i Madrid durant la Setmana de l’Accés Obert (20-25 d’octubre de 2014).

FOSTER és un projecte europeu, finançat per l’FP7 [3], en el qual participen tretze socis procedents de vuit països europeus. El principal objectiu de FOSTER és establir un programa de formació que ajudi els investigadors, especialment els joves investigadors, bibliotecaris universitaris i altres implicats a adoptar els principis i les polítiques d’accés obert per crear i compartir coneixement d’acord amb el programa Horizon 2020 [4] i amb l’European Research Area (ERA [5]).

La Jornada de Barcelona tindrà lloc el 21 d’octubre a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB i s’impartirà en castellà.

És necessària la inscripció prèvia. Inscriviu-vos-hi des d’aquest formulari [6] i consulteu el programa de la Jornada [7]. A més de poder assistir-hi presencialment, la jornada es podrà seguir també per Internet [8].

Un cop finalitzada la Jornada, tots els investigadors que vulguin podran enviar el seu pla de difusió a l’adreça de correu electrònic: crai-recerca@ub.edu [9] de la Unitat de Recerca del CRAI de la UB [10] perquè pugui ser valorat.