Enric I. Canela

Llegia amb interès un article sobre els MOOC (Massive Opening Online Courses). Diu: ¿Que fué de la revolución MOOC?

Ja no tornaré a citar tot el que he escrit sobre el tema. Sembla que estan donant-me la raó. El plantejament naïf sobre el futur dels MOOC ha caigut. Només ho seguiran creient en algú racó universitari intranscendent.

El futur dels MOOC és el negoci, valen diners, i el que faran serà fer més forts els forts i una eina de colonització universitària. La Universitat de La Bisbal, per citar una que no existeix, però que seria petita, si es dedica a fer MOOC llençarà els diners. Harvard no. Harvard es gastarà mig milió de dòlars en un MOOC, aquí amb sort 8.000 euros. Millor donar-los a un menjador social.

Altra cosa és que els MOOC de pagament, és a dir els no MOOC, no opening, tal com s’havien definit, triomfaran. Tothom sabia que l’ensenyament en xarxa funcionaria. Jo no sóc un guru, però fa més deu anys que ho sé. No sé el dia, però no trigarà molt.

L’estratègia és pensar diferent. Què podem fer els catalans en aquest àmbit? Moltes coses, però amb filosofia diferent (i amb diners) De moment fer alguna cosa sense diners per veure com funciona, tècnicament.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació