Enric I. Canela

Llegia que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que “Catalunya és ja una referència en matèria de recerca i en alguns camps universitaris”, i ha subratllat la necessitat que la nostra estructura econòmica evolucioni cap a una economia que, “a més de ser altament internacionalitzada i exportadora, sigui també altament innovadora”.

El president Mas ha demanat la col·laboració de la iniciativa privada. Ha dit que hem d’estar preparats per a aquest horitzó del futur i això passa per la mobilització de capitals privats, perquè en altres regions més avançades d’Europa l’aportació pública en R+D és similar a l’espanyola, però posen molts més ens privats.

El president Mas està equivocat. Ara no traurà res de la iniciativa privada, les paraules se les endurà el vent. Li recomano que llegeixi el meu darrer article La innovació demana un canvi de paradigma a Catalunya. Potser menys pedant per part meva, li suggereixo que vagi a dinar amb Xavier Ferràs i que li demani suport. També el conseller Manel Balcells, que devia ser per allà escoltant-lo, li podria dir algunes coses al respecte.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació