Enric I. Canela

Llegia un article que diu que un grup de científics europeus encapçalat per l’astrofísica Amaya Moro-Martín, que està a Maryland, denuncien en un dur article publicat aquest dimecres a la revista Nature que les retallades soferts durant els últims anys en el terreny de la R + D posen en risc el futur benestar de la societat.

Aquí teniu l’article: A call to those who care about Europe’s science. Una de les coses que diu és que les polítiques científiques a nivell nacional i europeu han derivat ràpidament en polítiques de finançament d’un nombre cada vegada més reduït de grups de recerca ben establerts, soscavant l’agenda diversificada que necessitarem per afrontar els reptes socials i tecnològics del futur.

Paga la pena llegir-lo i difondre’l. Al Rajoy no cal enviar-li. Seria qüestio de dir-li a la Merkel que li mani fer alguna cosa per la ciència.

Una resposta a “Una crida per la ciència europea”

  1. […] destructives que s’estan duent a terme. Aquesta anàlisi crític, destacat a Nature (veure Una crida per la ciència europea) i publicat simultàniament en diversos diaris de tot Europa, és una crida d’atenció als […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació