Felicitem a IPROTEOS


Enric I. Canela

Llegia que la firma biotecnològica catalana Iproteos —una spin-off de la UB i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) ubicada al Parc Científic de Barcelona (PCB) de la UB — ha guanyat el Premi Expoquimia R+D+i 2014 en la categoria de biotecnologia. Aquest reconeixement li ha estat atorgat pel desenvolupament d’un fàrmac, l’IPR19, que ha de permetre aturar, i revertir, la progressió dels dèficits cognitius associats a l’esquizofrènia.

Iproteos és una spin-off creada l’any 2011 per dos científics catalans pioners en el camp dels pèptids terapèutics: Ernest Giralt, catedràtic del Departament de Química Orgànica de la UB, i la investigadora Teresa Tarragó, de l’IRB Barcelona. La firma, que preveu començar els assaigs clínics del compost IPR19 el 2016, va sorgir sobre la base de la transferència d’una tecnologia generada a la UB i a l’IRB Barcelona i amb la participació estratègica de la Fundació Bosch i Gimpera.

2 respostes a “Felicitem a IPROTEOS”

  1. a 13 oct. 2014 a les 4:26 Laura

    En nom de l’equip de Iproteos, moltes gràcies!

  2. a 13 oct. 2014 a les 9:44 Enric I. Canela

    Content del vostre èxit Laura.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació