Enric I. Canela

Jordi Villà i Freixa escriu un article que titula Recerca amb forta base territorial per impulsar-nos al món. Diu: El sistema de recerca no pot viure exclusivament del diner públic, cal tenir-ho molt clar, però l’entrada de diner privat en les universitats, mentre que és essencial per mantenir el diàleg entre l’acadèmia i l’economia propera, pot tenir els seus riscs.

També diu: el repte rau en combinar el finançament públic de la recerca bàsica, cada cop més escàs, amb el finançament privat, en clara puixança i dirigit a assolir fites de rendiment econòmic palpable en un termini curt. La piràmide del coneixement necessita tant d’una base potent d’ampli espectre com d’uns cims d’excel·lència que el facin visible a distància, alhora que ser ben arrelat al territori que l’acull.

L’article, al meu parer, encerta recordant-nos aquesta necessitat de lligam territorial. Lògicament ens parla de la UVic-UCC, però el que diu és vàlid per a totes les universitats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació