Enric I. Canela

Avui he anat al lliurament a títol pòstum la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Francesc Santacana. Va morir el 14 d’abril (veure Obituari de Francesc Santacana i Francesc Santacana, un cervell excepcional, ens ha deixat)

L’acte, que s’ha fet al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat promogut pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, la UB, el Col·legi d’Economistes de Catalunya i la Fundació Coneixement i Desenvolupament (CyD). Francesc Santacana va ser director general de la Fundació Bosch i Gimpera (FGB) entre el 1986 i el 2001, i director general del Parc Científic de Barcelona (PCB) en el primer any de funcionament.

Han intervingut l’alcalde Barcelona, Xavier Trias; el periodista Lluís Foix, que conduirà l’acte; el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives; l’economista Francesc Raventós, que ha fet la glossa del guardonat, i la vídua de Francesc Santacana, Cristina Ametller, que ha recollit la medalla. Ha tancat l’acte Xavier Trias. Hem pogut escoltar dues peces musicals de Bach i Mozart, compositors preferits de Francesc Santacana.

Un acte curt, senzill i emotiu en record d’aquest gran home. Podies coincidir o discrepar, però sempre et sorprenia per la seva agilitat mental i intuïció. Mai no et deixava indiferent.

Com no podia ser altrament, he trobat un munt de vells coneguts i amics.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació