Enric I. Canela

Llegia que els rectors de les universitats alemanyes volen que els estudiants tornin a pagar pels seus estudis per poder sanejar i modernitzar instal·lacions en mal estat. Alguns demanen rebre 1.200 per semestre per cada matrícula. La seva idea és que aquests diners els paguin els estudiants (uns 250 euros) i l’estat federat corresponent (la resta). També el govern central podria fer la seva aportació.

Tenen un problema de finançament i volen que els estudiants ho financin en part. Diuen que fan falta diversos milers de milions d’euros per sanejar auditoris i edificis universitaris.

Ara no paga ningú. La Baixa Saxònia va suprimir el pagament a primer d’octubre.

Els dirigents federals alemanys coincideixen que cobrar per la matrícula de l’educació superior limita les opcions dels estudiants i del desenvolupament, i han afirmat que és obligació de l’Estat cobrir aquestes despeses.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació