Enric I. Canela

Xavier Ferràs ens insemina intel·lectualment amb un nou escrit sobre innovació: 11 FALSOS MITOS EN INNOVACIÓN. Cadascun dels mites mereix una anàlisi. Hi ha coses, de la negació dels mites, que no veig clares.

Les frases curtes sempre permeten matisos. Per exemple, “Jo no sóc creatiu”. Interessant reflexió la que fa Xavier Ferràs. Diu: Fals. Tots naixem amb capacitats creatives, com tots naixem amb capacitats per llegir i escriure. Tots els nens són terriblement creatius. Es tracta de desenvolupar aquestes capacitats i no reprimir amb pors i falsos complexos.

Jo li dic. No és fals i té raó en el que diu. Tots naixem amb capacitats creatives, però una educació inadequada les anul·la i les fa irrecuperables. Podríem afirmar “Jo no sóc creatiu, però ho era”. Segur que hi estem d’acord.

Això em porta a la reflexió que feia a Potser en una generació serem líders innovadors, on us enviava al meu article L’educació de qualitat no s’improvisa, publicat a L’Econòmic.

Sense educació adequada no hi ha innovació. Entre altres coses perquè la creativitat desapareix i només la conserven els que la tenen més desenvolupada.

Podria comentar més coses d’aquest riquíssim article. De fet són la base per a una política d’innovació seriosa, fent, està clar, els matisos necessaris.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació