Enric I. Canela

Así funcionan las mejores universidades del mundo és un article xilè que analitza alguns trets d’aquests millors universitats. L’anàlisi que fan està bé. Una cosa que destaca és que tenen llarga trajectòria, mitjana de 12 alumnes per cada professor i molta investigació científica.

Una coa que m’ha fet agafar aquesta referència és que diu que segons una investigació de Phil Baty, editor dels World University Rankings elaborats per THE, les característiques mitjana que distingeixen els primers 200 establiments d’educació superior són: tenen un ingrés anual de 751.139 dòlars per acadèmic (en comparació amb els 606.345 dòlars d’una universitat en el top 400); hi ha un professor per cada 11,7 estudiants (davant dels 12,5 de les top 400); contracten el 20 % del seu personal a l’estranger, i el 43 % de les seves investigacions compten amb coautors estranger i són universitats que per combatre desafiaments globals reuneixen persones de diferents cultures.

La UB té uns 90.000 euros per professor equivalent a temps complet. No sé si les coses es compten igual, però ja veieu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació