Enric I. Canela

Online collaboration: Scientists and the social network. Revista Nature del 13 d’agost. No recordava l’article. Núria Masdeu escriu Quin ús fan de les xarxes socials els qui es dediquen a recerca i ciència?

L’article parla de repositoris digitals. Recullo de la Neus Masdeu: Segons aquesta informació de Nature, aquesta qüestió també incumbeix els repositoris universitaris (a qui Elsevier també va enviar avisos l’any passat). “Tot plegat és part d’una batalla més gran en què els acadèmics volen compartir els seus papers lliurement online mentre que els editors volen mantenir-ne el contingut darrere murs de pagament i monetitzar-lo”, afirma el director d’Academia.edu, Richard Price.

Jo em trobo amb el problema de les tesis doctorals. Moltes es presenten en forma d’articles. Els drets els té la revista quan no és d’accés obert, sovint. Les normatives de doctorat ens demanen que es pengin en obert. Bon problema. Alguns països no accepten les tesis doctorals per articles.

Què hem de fer. Mirarem a veure que fan els nostres col·legues de les millors universitats i de diferents àmbits.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació