- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Inserció laboral dels universitaris, millor l’estudi de l’AQU

Enric I. Canela

Al juliol es va presentar el millor estudi d’Europa d’inserció laboral dels titulats universitaris [2]. Una gran feina de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya. [3] Un estudi que parla dels titulats de Catalunya i de la situació a casa nostra.

Ara s’ha presentat un estudi fet pel Ministeri (INSERCIÓN LABORAL DE LOS ESTUDIANTES UNIVERSITARIOS [4]), el va presentar ahir la secretària d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, Montserrat Gomendio. L’únic que hem pogut veure és una presentació de 14 planes amb contingut. Suposo que darrere deu haver un estudi més complet, però no he sabut trobar-lo. Igual no el mostren. Té molt menys abast que el fet per l’AQU.

La premsa ha fet molt rebombori [5], però si us interessa saber com van les coses i fer comparació del que passava anys anteriors, mireu l’estudi de l’AQU. Curiós que la premsa de casa nostra hagi fet més cas d’un estudi del ministeri, de menor interès, que del magnífic estudi de l’AQU.

Si ha resultat d’interès el que ha dit la secretària d’Estat, aneu a l’estudi de l’AQU i analitzeu la informació. Al web de l’AQU podeu aprofundir en cada titulació.