Enric I. Canela

Fa uns dies publicava El Programa Indústria del Coneixement, un programa per afavorir el desenvolupament de noves empreses de base científica, en el marc de l’estratègia per transferir la tecnologia i el coneixement al sector empresarial.

Fa pocs dies publicava el Govern que la seva estratègia envers la transferència de coneixement es basa en aquest programa i en diverses mesures facilitadores de la transferència de resultats de la recerca al mercat que s’estan duent en paral·lel.

Destaquen:

  • El Pla de doctorats industrials, amb l’objectiu de formar doctors a les empreses i el qual ja té 70 projectes en marxa en 58 empreses i 10 universitats i se n’ha obert una nova convocatòria per finançar 75 projectes més per al 2014.
  • En l’àmbit legislatiu s’ha impulsat una mesura de deducció fiscal al tram autonòmic de l’IRPF, que passa del 30 al 50% per a la inversió d’àngels inversors (business angels) en empreses creades per universitats i centres de recerca.
  • S’ha destinat 6,1 M€/any a incentius per a les universitats públiques per a la signatura d’acords amb empreses i 1,5 M€/any a incentius per a la creació d’empreses privades (spin-offs) i per obtenir ingressos per llicències i patents.
  • Nou fons per a formació en emprenedoria i gestió per als estudiants de doctorats del programa FI.

Conec bé el Pla de doctorats industrials, molt bo. També el fons per a formació en emprenedoria i gestió per als estudiants de doctorats del programa FI. El primer una idea ben gestionada i desenvolupada, amb alguns petits serrells per ajustar, però va molt bé. El fons per a formació en emprenedoria i gestió no ho sé. Diu que les activitats formatives que es portin a terme en aquest marc han de tenir el vistiplau del director de tesi i del director executiu de l’AGAUR. No acabo de veure que això, així, serveixi per a res. La idea és bona però no estic gens convençut que sense una definició més clara serveixi. Ja miraré com ho podem millorar.

Del tercer no en sé res.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació