La microflora ens defensa


Enric I. Canela

Aquests dies estava explicant a classe, només comentaris perquè no és el meu fort, que la microflora del nostre sistema intestinal té una gran importància sobre la nostra salut. Més encara, crec que podrem establir en el futur una bona correlació entre el perfil bacterià del nostre còlon i la probabilitat de tenir determinades malalties.

L’any 2012 es va publicar un volum de la revista The American Journal of Gastroenterology Supplements, concretament el Volum 1, del mes de juliol. Des d’aleshores s’ha avançat més.

M’ha agradat llegir que investigadors de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) han descobert un probiòtic per lluitar contra la tuberculosi. Es tracta del mycobacterium manresensis, metanogen, que ha estat descobert a l’aigua del riu Cardener (més informació). El tema el porta l’empresa Manremyc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació