Enric I. Canela

Avui L’Econòmic publica una entrevista amb Joan Josep Moreso, president de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari, la coneguda AQU. La frase destacada és: “No és veritat que tinguem massa universitaris”.

Només una petita critica a la lectura que Moreso fa dels rànquings, perquè el rànquing THES s’ha desprestigiat, i molt (veure El rànquing THES ha perdut prestigi). Això no treu, en absolut, el mèrit de la UPF ni li treu prestigi. Quan era rector, Moreso va fer una gran feina. Ara l’està seguin el rector Casals. La veritat és que m’agrada la feina que fa i el felicito.

Crec que hem de denunciar coses com el rànquing THES i el Multirank que va demostrar com no s’han de fer les coses (veure L’U-Multirank no m’agrada gens). En aquest darrer cas és gairebé un delicte per que van fer el rànquing amb els diners dels contribuents.

Després d’aquesta reflexió dir que Moreso fa una anàlisi precisa del nostre sistema i el situa, justament, com a bo. Ara Moreso és el president de l’AQU i està fent una bona feina. Destaco que el director, Martí Casadesus, amb els pocs recursos que ara té, està mantenint l’AQU a un gran nivell.

Jo lamentava a Inserció laboral dels universitaris, millor l’estudi de l’AQU que es doni tant espai als estudis menors, fets a fora, i no es valorin prou els que fem aquí, un gran exemple de com fer les coses: Inserció laboral 2014.

Felicitats a L’Econòmic per recordar aquesta feina amb l’entrevista al president de l’AQU.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació