Enric I. Canela

Llegia que el bioquímic Arkaitz Carracedo, nascut a Bilbao fa 34 anys, ha guanyat la setena beca de la Fundació per a la Investigació Oncològica (Fero), que dirigeix l’oncòleg Josep Baselga.

El bioquímic destaca: “La gent ha de saber que els resultats trigaran. Els temps en ciència són molt llargs “. En arribar a aquest punt, parla de les retallades. “Si no es nodreix la investigació bàsica, no hi haurà innovació”, diu. “Els laboratoris de les universitats no es poden quedar sense aliment. En cinc anys hem perdut línies senceres d’investigació. A Espanya hi ha companys que fan recerca de primer nivell, però els fan malgrat el sistema”.

Carracedo té una mica menys d’incertesa. Compta amb un contracte Ikerbasque, un programa del País Basc per atraure científics de l’estranger -ell va estar en el Sloan Kettering Cancer Center de Nova York, al Beth Israel Deaconess Center i a Harvard abans de tornar a Espanya-, que ofereix contractes permanents. Tot i així, admet que gasta molt temps a buscar finançament. “Amb aquests 70.000 euros de la beca podrem desenvolupar el nostre projecte al 100%”, diu satisfet.

Certament amb els cervells que regeixen l’economia pública espanyola, la recerca és un accident.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació