Enric I. Canela

A mi em sembla una decisió equivocada per part dels tribunals, més encara una errada tècnica. S’han equivocat.

Llegeixo que el plet entre CEDRO, l’associació que gestiona els drets d’autor i de propietat intel·lectual dels autors i editors espanyols, i la UAB ja té veredicte en segona instància. L’Audiència de Barcelona li ha donat la raó a CEDRO i ha desestimat el recurs de la UAB, per considerar que el centre educatiu vulnera al seu campus virtual la propietat intel·lectual en utilitzar textos sense el permís dels autors.

La sentència, dictada el passat 29 d’octubre, no només ratifica l’emesa pel jutjat mercantil número 2 de Barcelona, sinó que augmenta la indemnització per danys i perjudicis a la UAB. Per utilitzar els textos dels seus associats, CEDRO cobra una tarifa plana de cinc euros per alumne per cada curs acadèmic. El jutjat va obligar a la Universitat a multiplicar aquest valor per 1,5 i per tres cursos per compensar els danys. Ara l’Audiència demana que es pagui cinc vegades. En el curs 2012-2013 es van impartir 3.835 matèries al campus virtual.

Podeu completar la notícia a l’enllaç. Crec que això és un atemptat en tota regla a la universitat. Jo sóc professor i a la vida donaria com a text un llibre dels que té CEDRO. No crec que la majoria dels professors tingui com a pràctica aquesta rucada. Com que això és fàcil de comprovar amb una inspecció pericial dels continguts de les assignatures, crec que aquest sentència és injusta i un abús. Dels milers d’estudiants de la UAB, la majoria no fan servir cap text sobre el que CEDRO tingui drets.

Suposo que caldrà que l’acatin, però em sembla una barbaritat.

Una resposta a “Una sentència feta sense cap peritatge seriós”

  1. […] escrivia Una sentència feta sense cap peritatge seriós on parlava de la condemna a la UAB que l’obliga a indemnitzar CEDRO per haver posat texts al […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació