Enric I. Canela

Ara se celebra el 75è aniversari del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Mal moment per celebrar un aniversari. El CSIC, com molts, ho passa malament. És, figura, el vaixell insígnia de la ciència espanyola, però el tracten com si fos la barca recollidora d’escombraries.

Comissions Obreres denúncia la situació, el president del CSIC diu que la fuga de cervells és una llegenda urbana. Jo crec que té raó, s’ha exagerat, molts investigadors ja ni marxen busquen feina de repartidors de pizzes. Caram! Per això s’han format. Estic segur que el president “plasma” ho deu trobar molt bé.

El rei Felip VI diu que en una societat mundialitzada com l’actual és bo fomentar la vessant internacional de les relacions científiques per a la mobilitat de talent, però ha apuntat que aquesta no pot ser “de cap manera, conseqüència d’una taxa d’atur inacceptable. Al rei espanyol li toca un paper de dir poc i no criticar al govern, però ha reconegut la fuga.

Desastre espanyol. Fugim!

Una resposta a “Diu que la marxa d’investigadors és una llegenda urbana”

  1. […] Diu que la marxa d’investigadors és una llegenda urbana amb motiu del 75è aniversari de la creació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació