Enric I. Canela

Dos articles del diari El País

El darrer és d’Eva Alcón, catedràtica de la Universitat Jaume I de Castelló. Ve ha dir que el professorat ha estat la solució de la situació de crisi de la universitat, creada per un sistema vell i anquilosat. El problema no és el professorat, endogàmia o no (veure Una revisió de l’endogàmia), és la incapacitat del poder de reformar la universitat-.

Els altres dos tracten dels informes elaborats per La Fundación Sociedad y Educación.

Un és “La comunitat universitària espanyola opina” que mostra els resultats de cinc sondejos d’opinió a la comunitat universitària espanyola sobre aspectes substancials de la tasca universitària: compromís social, formació i recerca, internacionalització, govern, finançament i estructura organitzativa.

L’altre és “Opinions dels espanyols sobre la seva universitat: algunes perspectives“. Recull els resultats d’una enquesta a la població adulta espanyola sobre les seves percepcions sobre les universitats i de les expectatives que diposita en elles.

Millor llegir els estudis i no simplificar gaire, són llargs, però millor no interpretem con fa el diari. Jo dedicaré una estona, especialment, al més llarg, el primer.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació